CDA Huizen viert verjaardag prinses Beatrix in Voor Anker

CDA Huizen

Dennis Heijnen en Bert Rebel schenken oranjebitter in Voor Anker.
Dennis Heijnen en Bert Rebel schenken oranjebitter in Voor Anker.

Al voor het negende jaar organiseren de Huizer CDA vrouwen samen met de Huizer CDA fractie op 31 januari een feestje ter gelegenheid van de verjaardag van prinses  Beatrix in het woonzorgcentrum ‘Voor Anker’. Traditiegetrouw wordt hierbij een oranjebittertje of een glaasje advocaat geschonken en wordt een film over een bepaalde periode van het koningshuis vertoond. Dit jaar stond een film over het leven van koningin Wilhelmina op het programma, de grootmoeder van prinses Beatrix. Veel inwoners van Voor Anker kenden haar nog heel goed.

Namens de CDA vrouwen waren wethouder Janny Bakker en CDA raadslid Daniëlle van Deutekom (en haar dochter Luna) aanwezig. Bert Rebel, CDA fractievoorzitter, hield een kort welkomstwoord. Hij liet weten dat het CDA bij de troonswisseling naar koning Willem Alexander even heeft overwogen om deze traditie niet meer voort te zetten, maar omdat bewoners van Voor Anker dat toch erg jammer vonden is besloten om met dit feest door te gaan. Dat leidde tot instemmende geluiden uit de zaal.

Provinciale Statenverkiezingen

Bert Rebel gaf kort het woord aan Dennis Heijnen, die op plaats 7 op de CDA kandidatenlijst staat voor de Provinciale Statenverkiezingen die op 18 maart a.s. gehouden worden. Deze échte Huizer kandidaat woont sinds kort niet meer in Huizen, maar al snel werd uit zijn toespraak duidelijk dat Dennis nog zeer aan Huizen verknocht is. Hij benadrukte het belang van de Provinciale Statenverkiezingen en uiteraard hoopt hij veel stemmen uit Huizen te krijgen.

De kiezers hebben dan de kans twee keer op het CDA te stemmen zowel voor de provincie Noord-Holland als voor het bestuur van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De lijsten van het CDA voor de provincie en het waterschap kennen nog meer lokale Huizer namen, zoals Janny Bakker en Migchel Dirksen voor de provincie en Wim Zwanenburg, Clary Vos, Rutger Rebel en Ruben Woudsma voor het waterschap.

Oranjebitter

Na het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus serveerden de CDA-ers de oranjebitter en het glaasje advocaat. De bewoners genoten ook van de hapjes en vooral de bitterballen vonden gretig aftrek. “Het is echt een verjaardagsfeestje” aldus één van de bewoners. Intussen werd de film over koningin Wilhelmina vertoond en werden de glaasjes nog eens bijgevuld. De bewoners van voor Anker hebben genoten en het CDA beloofde weer plechtig, als prinses Beatrix het mag meemaken, om volgend jaar weer terug te komen om haar 78e verjaardag te vieren.