CDA Huizen trakteert “Oranjebittertjes” op verjaardag Koningin

CDA Huizen

Op dinsdag 31 januari, ter gelegenheid van de verjaardag van Koningin Beatrix, trakteerde het CDA Huizen bewoners van de verzorgingshuizen "De Marke" en "Voor Anker" op een glaasje Oranjebitter. De bewoners reageerden blij verrast op het initiatief. Tijdens de borrel kwamen kleine en grote thema's ter sprake, die de bewoners van de verzorgingshuizen met het CDA Huizen wilden delen.

Wensenlijstjes

Door sommige bewoners werd de gelegenheid te baat genomen om de vertegenwoordigers van de CDA fractie nog een aantal wensen mee te geven, in de hoop dat die in de nabije toekomst gerealiseerd zouden kunnen worden. Die wensen varieerden van het snoeien van een boom die veel licht wegneemt, tot het verlagen van een voor ouderen onvriendelijke verkeersdrempel. Ook werd de zorg uitgesproken voor de invoering van de nieuwe "Wet Maatschappelijke Ondersteuning" en de gevolgen die dit voor ouderen zal krijgen. Janny Bakker, fractievoorzitter van het CDA Huizen, kon de ouderen op dit punt gerust stellen. Als het aan het CDA ligt zal niet gesnoeid worden in de voorzieningen voor ouderen, aldus Janny Bakker. Wel zullen we proberen om, samen met zorginstellingen, ouderenbonden en andere betrokken organisaties, meer maatwerk proberen te leveren".

Waarden en normen

Het onderwerp "waarden en normen" werd door het CDA Huizen ter sprake gebracht. Bakker: "Wij willen geen samenleving waarin iedereen uitsluitend voor zichzelf leeft. Maar we willen ook geen samenleving waarin iedereen wijst naar de overheid, alsof de overheid alles maar moet oplossen. We streven een samenleving na, waarin mensen weer zorg voor elkaar hebben en naar elkaar omzien. En dat zullen we met elkaar moeten doen".

De Bolder
Om agendatechnische redenen kon de CDA fractie de 31e januari niet terecht in "De Bolder". Toch krijgen ook de bewoners van "De Bolder" op een later moment alsnog een bittertje aangeboden. Hiervoor wordt binnenkort met de leiding van "De Bolder" nog een datum bepaald.