Werkbezoek Raad aan woningbouwvereniging Alliantie

CDA Huizen

CDA Huizen samen met de gemeenteraad van Huizen op werkbezoek.
CDA Huizen samen met de gemeenteraad van Huizen op werkbezoek.

Zaterdag 4 oktober werd er door woningbouwvereniging De Alliantie een fietstocht georganiseerd voor de Raad in Huizen. Diverse raadsleden en commissieleden, waaronder Danielle van Deutekom namens het CDA, fietsten langs verschillende projecten van De Alliantie.

Tijdens de ontvangst bij de Alliantie aan de Regentesse vertelde Joan van der Burgt over project Woon op maat. De gemeente en de Alliantie geven tijdelijk 55-plussers met een verhuiswens voorrang om zo de doorstroom voor starters te stimuleren. De eerste resultaten zijn positief.

Diverse belangrijke projecten

Na het welkomstwoord vertrok de groep eerst naar de woongroep Mozart, een woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking, wat gebouwd is door Alliantie. Daarna vervolgde de fietsroute naar de Florabuurt. In deze buurt worden eengezinswoningen geïsoleerd op verzoek van de bewoners. Vervolgens ging de groep naar De Havenmeester. De Havenmeester is de mooie toren aan de IJsselmeerstraat met daarin 28 appartementen en 2 penthouses voor starters. Een geweldig initiatief van zowel de gemeente als De alliantie.

Na het bezoek aan de Havenmeester fietste de groep naar de Prinses Irenestraat. Daar hebben we een modelwoning bezocht om te zien hoe de (leegstaande) woningen gerenoveerd worden en eventueel voorzien worden van zonnepanelen. Na renovatie blijven de woningen toegankelijk voor de sociale sector. Van daar ging de groep naar de 3 Maten. De drie nieuwe appartementencomplexen aan de Huizermaatweg, waarvan 1 complex (20 appartementen) voor ouderen en 2 complexen (72 appartementen) voor starters.

Via een bezoekje aan De Bolder en de aanleunwoningen ging de fietstocht naar de woningen voor ouderen en gehandicapten aan de Loefzij/Gemeenlandslaan. Vier jaar geleden waren dit absoluut geen mooie appartementen, maar nu zien ze er geweldig uit. 70 seniorenappartementen en 30 appartementen van Visio en RIBW met een prachtige tuin met heerlijke geuren.
Op de terugweg naar de Regentesse is de groep ook nog eventjes gestopt bij het terrein van de BP achter de Kostmand. Nu nog een kale vlakte, maar men hoopt daar binnenkort te kunnen starten met het bouwen van nieuwe appartementen.

Het bezoek aan de Alliantie was leuk en erg zinvol. Fijn om te zien wat voor mooie complexen de afgelopen jaren gebouwd zijn voor zowel starters, ouderen en mensen met een beperking. Het CDA is hier blij mee en zal dat in de toekomst ook zeker stimuleren. We hebben niet voor niets in ons verkiezingsprogramma staan dat we extra woonruimte willen voor jongeren en voor ouderen.