Scholier overhandigt CDA werkstuk aan Huizer CDA fractie

CDA Huizen

Overhandiging van het CDA werkstuk door David Lodewijk aan Bert Rebel.
Overhandiging van het CDA werkstuk door David Lodewijk aan Bert Rebel.

Op maandag 27 oktober overhandigde David Lodewijk in het bijzijn van alle leden van de CDA fractie en de CDA wethouder een exemplaar van het door hem gemaakte werkstuk over het CDA aan CDA fractievoorzitter Bert Rebel.

David is een enthousiaste leerling van basisschool ‘de Parel’ en maakte dit CDA werkstuk aan het eind van groep 7. Op de vraag van Bert Rebel waarom hij als onderwerp ‘het CDA’ had gekozen antwoordde David: “Ik wilde het eerst over tennis doen, maar toen zag ik een politiek debat op het jeugdjournaal. Ik vond Sybrand van Haersma Buma het beste in het debat en toen wilde ik meer over het CDA weten. Daarom heb ik toen het CDA gekozen als onderwerp voor mijn werkstuk“.

David zocht voor zijn werkstuk veel informatie op over het CDA, zowel landelijk als plaatselijk. Ook interviewde hij CDA wethouder Janny Bakker en verwerkte ook de informatie uit dat interview in zijn CDA werkstuk. David haalde maar liefst een 10 voor dit werkstuk en is er terecht trots op.

De CDA fractie toonde grote waardering voor het werk van David Lodewijk en beloonde hem met een jaar lang gratis lidmaatschap van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA en met de felbegeerde groene CDA sjaal, waar David straks de winter mee door kan.

Bert Rebel prees David voor zijn indrukwekkende werkstuk en sprak de hoop uit dat hij ook de komende jaren belangstelling voor het CDA blijft houden.