Treinstation Huizen niet op lijst Prorail

CDA Huizen

CDA Huizen stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het geplande treinstation in gemeente Huizen. Op de lijst met 20 tot 30 nieuwe treinstations die bekend werd gemaakt ontbrak station Huizen.

Afgelopen weken werd een lijst bekend gemaakt door ProRail met locaties voor een mogelijk treinstation. Er komen in Nederland 20 tot 30 nieuwe treinstations bij. Het is verbazingwekkend dat de gemeente Huizen en regio Gooi & Vechtstreek niet wordt genoemd in deze lijst. Huizen is immers één van grotere Nederlandse plaatsen zonder een treinverbinding. Er wordt immers ook regelmatig vanuit Huizen aandacht gevraagd voor de verbinding Almere-Hilversum-Utrecht.

Waarom ontbreekt Huizen op de lijst?

CDA Huizen wil weten waarom Huizen ontbreekt en welke acties er zijn ondernomen om Huizen op deze shortlist van ProRail te krijgen. De verbinding van Huizen richting Utrecht is van grote economische waarde. Hoe worden de wensen van Huizen kenbaar gemaakt? De economische waarden van de aansluiting van Huizen op de randstad is voor CDA Huizen belangrijk. Eerder vroeg CDA Huizen ook al aandacht nadat buslijn 150 is geschrapt. Dat deze buslijn is geschrapt is nog steeds onbegrijpelijk, we zien graag terugkeer van deze buslijn.

In de nieuwe toekomstvisie van ProRail die zich richt op regionale stations ‘Station NXT – Regionale stations van de toekomst’[1] valt te lezen: “De stations vormen de schakels tussen de dorpen en de steden. Ze maken steden bereikbaar voor mensen in de regio. En andersom!”. Hoe mooi zou het zijn als de gemeente Huizen en het Gooi hiervan profiteren.

[1] Zie het volledig rapport: https://www.prorail.nl/sites/default/files/station_nxt_-_het_regionale_station_van_de_toekomst_-_prorail.pdf

Foto en rechten

De afbeelding in dit artikel heeft de volgende bron en is vrij gegeven onder rechten CCO 2.0. De foto is gemaakt door Rob Dammers en heeft als titel: “Amsterdam Bijlmer Arena aankomst trein“.