Rutger Rebel lijsttrekker CDA Huizen

CDA Huizen

Rutger Rebel spreekt de aanwezigen toe na de voordracht door bestuur als lijsttrekker

Rutger Rebel is tijdens de ledenvergadering unaniem en onder luid applaus gekozen als lijsttrekker van het CDA in Huizen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Rutger volgt Janny Bakker op die succesvol lijsttrekker was bij de drie voorgaande verkiezingen. Het CDA heeft hiermee een nieuwe koers ingezet. Voorzitter Klaas Molenaar: “Rutger heeft met acht jaar in de gemeenteraad de ervaring die nodig is. Als lijsttrekker kan hij goed de verbinding leggen, zowel in de eigen fractie als op het brede speelveld van de politiek in Huizen. Als begin veertiger is hij een vertegenwoordiger van de pragmatische generatie; analytisch, optimistisch, gedreven en gewend aan competitie. Prima eigenschappen voor een eigentijdse invulling van het lijsttrekkerschap”.

Rutger Rebel

Rutger (41) studeerde aan de TU Eindhoven waar hij de opleiding Techniek en Maatschappij volgde. Een onderzoeksveld waarin gekeken wordt naar de bijdrage van innovatieve techniek aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hij heeft bij ProRail en het toenmalig ministerie van Verkeer en Waterstaat gewerkt. Momenteel werkt hij bij Rijkswaterstaat.

Rutger is sinds 2010 lid van de gemeenteraad. Hij is voorzitter van de commissie Fysiek Domein, lid van de commissie Sociaal Domein en lid van de agendacommissie. Rutger is getrouwd met Martine en samen hebben ze twee kinderen.

Ambities voor Huizen (wonen, leven en werken)

Rutger is heel gemotiveerd om de komende vier jaar het gezicht en de trekker van CDA Huizen te zijn. Met een nieuw verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 wordt op de vraagstukken van vandaag een lokaal antwoord gegeven. Zijn kompas hierbij is zijn rechtvaardigheidsgevoel; “Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Daarbij zal hij zich genuanceerd en met enige bescheidenheid opstellen. Genuanceerd omdat er altijd een compromis noodzakelijk is om een resultaat te bereiken en bescheiden omdat hij ervan overtuigd is dat de politiek slechts een deel van de oplossing brengt. Op deze manier wil hij verder bouwen aan een veranderende samenleving waarin mensen zich thuis voelen, de voorzieningen duurzaam én op orde zijn, en het kasboek klopt.

Het CDA is de eerste partij die de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend heeft gemaakt. De samenstelling van de volledige kandidatenlijst wordt in het najaar bepaald. Wie interesse heeft in het CDA raadslidmaatschap kan contact opnemen via de website van CDA Huizen.