Rapport vuurwerkmeldpunt “Het moet anders!”

CDA Huizen

Officiële overhandiging door CDA Huizen aan burgemeester Hertog.
Officiële overhandiging door CDA Huizen aan burgemeester Hertog. (foto: W. vd Wal)

Voorafgaand aan de jaarwisseling 2014/2015 is het vuurwerkmeldpunt Huizen actief geweest, met als doel een peiling uit te voeren rondom de vuurwerkoverlast in de gemeente Huizen. Dinsdag 13 januari 2015 is het rapport ‘Het moet anders!’ officieel overhandigd aan burgemeester Hertog van Huizen. Tijdens een persbijeenkomst heeft initiatiefnemer Ruben Woudsma namens CDA Huizen het rapport naar aanleiding van het vuurwerkmeldpunt Huizen gepubliceerd. Harde knallen als gevolg van (illegaal) vuurwerk waren goed voor bijna de helft van de klachten. “Laten we van de jaarwisseling een plezierige avond maken door de aanbevelingen in overweging te nemen voor Huizen” gaf Woudsma aan tijdens de toelichting op het rapport.

Het moet anders!

Het rapport over vuurwerkoverlast in Huizen met titel: "Het moet anders!"
Het rapport over vuurwerkoverlast in Huizen met titel: “Het moet anders!”

De aanleiding voor het rapport was het meldpunt op de website van raadslid Ruben Woudsma waar 56 meldingen binnenkwamen die goed waren voor 206 klachten. Op basis van deze meldingen en informatie werd het rapport opgesteld en zijn er diverse aanbevelingen gedaan voor de toekomst. De meldingen variëren van beperking verkoop- en afsteektijden tot het instellen van vuurwerkvrije zones. Het CDA pleit voor minder overlast, meer veiligheid en meer plezier!

De aanbevelingen bieden Huizen aanknopingspunten om de aanpak omtrent vuurwerkoverlast de komende jaren te verbeteren.

Hoe nu verder?

Tijdens de overhandiging heeft burgemeester Hertog aangegeven de problemen tijdens de jaarwisseling te herkennen en zich te storen aan de overlast zoals autobranden, vuurwerkbommen en vandalisme. De burgemeester heeft toegezegd voor de zomervakantie met een reactie op de aanbevelingen in het rapport te komen, waaronder voorstellen die erop gericht zijn de vuurwerkoverlast in de gemeente Huizen bij de komende jaarwisseling te beperken.

Download het rapport

Via onderstaande link is het volledige rapport over vuurwerkoverlast in de gemeente Huizen te downloaden:

Meer informatie: Ruben Woudsma