Raadslid worden voor het CDA Huizen?

CDA Huizen

Hebt u er wel eens aan gedacht om zelf raadslid te worden? Om de stap naar de politiek te zetten? Dan is dit het moment! De komende tijd gaat ook de lokale CDA-afdeling Huizen aan de slag met het samenstellen van de kandidatenlijsten en het schrijven van een nieuw verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

Bent u een betrokken inwoner van De gemeente Huizen? Veel inwoners van Huizen zijn betrokken bij hun gemeente, hun dorp, bij hun wijk, bij hun straat. U ziet dingen om u heen gebeuren, waarvan u denkt: “Dat kan anders, dat kan beter”. Bent u zo’n betrokken Huizer of Huizense? Dan is de gemeenteraad voor u de plek om aan de slag te gaan!

Wat doet een raadslid?

In de gemeenteraad beslist u mee over de toekomst van onze gemeente. Als raadslid spreekt u regelmatig met bewoners en ondernemers. Om te weten wat er leeft in uw gemeente. Om besluiten die de gemeenteraad moet nemen voor te bereiden. U neemt besluiten samen met andere raadsleden.

Uitgebreide informatie over het raadslidmaatschap kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Kijkt u ook eens op de website van de gemeente Huizen en op de website van CDA Huizen.

Welke vaardigheden en eigenschappen heeft een raadslid nodig?

U kunt als raadslid uw boodschap goed overbrengen via allerlei kanalen, ook via social media. In het debat gaat u goed om met de mening en kritiek van anderen.  U leest stukken die op HBO-niveau zijn geschreven, maar u bent ook in staat de inhoud van deze stukken op alle niveaus uit te leggen. Net als in veel andere banen hebt u doorzettings- en uithoudingsvermogen nodig en bent u vasthoudend als dat nodig is.

Overigens is het via het CDA Steenkampinstituut mogelijk om door middel van cursussen en trainingen uw vaardigheden aan te scherpen, zoals presenteren, debatteren en omgaan met social media.

Hoe kunt ú raadslid worden?

Overweegt u om raadslid te worden voor het CDA? Daarvoor moet u lid zijn of worden van het CDA in onze gemeente Huizen. Het bestuur van de plaatselijke CDA-afdeling Huizen kan u op de kandidatenlijst zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. U draagt uzelf voor als kandidaat, zodat u op de kieslijst geplaatst kunt worden. Hoe hoger u op de kieslijst staat, des te groter de kans is dat u direct wordt gekozen als raadslid. De Algemene Leden Vergadering van het CDA Huizen bepaalt uiteindelijk de samenstelling van deze lijst, na een voordracht van de Selectiecommissie en het Bestuur aan de ALV.

Aanmelden

Hebt u belangstelling? Meld u, met vermelding van naam, adres, woonplaats en contactgegevens, aan via onze secretaris:

mevr. A. (Alexandra) van de Koppel-Lujee
Griend 27
1273 RV HUIZEN
e-mail: a_vandekoppel@yahoo.com