Meerderheid Huizer winkeliers tegen zondagopenstelling

CDA Huizen

Stagiair Jelmer van Slooten (l) en fractievoorzitter Bert Rebel (r) overhandigen het rapport aan afdelingsvoorzitter Wim Zwanenburg.

Meer dan helft van de Huizer winkeliers is tegen een winkelopenstelling op zondag. Dit blijkt uit onderzoek van de CDA-fractie, dat is uitgevoerd in de maanden mei en juni onder de winkeliers in de winkelcentra ‘Oude Dorp’ en ‘Oostermeent’. Twintig procent van alle winkeliers in Huizen voelt zich beperkt door het beleid van de gemeente Huizen, dat voorschrijft dat de winkels op zondag gesloten blijven. Daar tegenover staat dat tachtig procent zich gesteund voelt door het beleid, of hier neutraal over is.

Precies vijftig procent van de winkeliers gelooft niet dat zondagopenstelling zal zorgen voor meer omzet. Winkeliers met een grote winkel verwachten wel meer omzet te genereren. Voornamelijk winkeliers met een grote en middelgrote winkel zijn dan ook voor zondagopenstelling.

Winkeliers kiezen liever voor een gemeenschappelijke vrije dag en zouden daarnaast graag de zondagsrust in het winkelcentrum willen behouden. De kleine winkeliers geven het signaal niet te willen werken op zondag, aangezien zij vaak al zes dagen per week werken. Van de 123 winkeliers geven slechts 22 (17,9%) daarvan aan wegens religieuze redenen niet op zondag te willen werken.

De resultaten worden gebruikt als input bij het opstellen van het CDA verkiezingsprogramma voor de raadsperiode 2014 – 2018.

Volledig rapport rondom winkelopenstelling in de gemeente Huizen

Via onderstaande link is het volledige rapport te downloaden: