Klaas Molenaar nieuwe voorzitter CDA Huizen

CDA Huizen

Klaas Molenaar stelt zich voor aan de aanwezige leden.
Klaas Molenaar stelt zich voor aan de aanwezige leden.

Klaas Molenaar (48) volgt Wim Zwanenburg (53) op als voorzitter van het CDA Huizen. Op een goedbezochte ledenvergadering op 3 december stemden de leden unaniem in met de voordracht van het bestuur.

Klaas Molenaar werd in Huizen geboren. Na de middelbare school studeerde hij op de HEAO in Amsterdam Bedrijfseconomie. Na zijn studie volgden verschillende banen en kwam hij als beleidsmedewerker bij de werkgevers in de ambulancezorg terecht, waar hij uiteindelijk directeur werd. Hij ontwikkelde zich daar tot een professionele verenigingsmanager. Momenteel is hij consultant bij PolderBanen. Naast zijn betaalde werk is hij actief in het vrijwilligerswerk.

Molenaar voelt zich aangesproken door christendemocratische politiek, omdat “het CDA uitgaat van de kracht van de samenleving, niet van de overheid”. “Families, bedrijven, verenigingen, kerkgenootschappen en andere netwerken kunnen samen heel veel bereiken. Als voorzitter wil ik graag bijdragen aan het goed functioneren van de afdeling Huizen. Dat vraagt o.a. om het organiseren van continuïteit, instroom van jonge leden, activeren van ‘slapende’ leden en het positioneren van het CDA als een relevante politieke partij in Huizen”.

Afscheid Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg werd tijdens de ledenvergadering toegesproken door Janny Bakker, wethouder en bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van het CDA Huizen:

“Wim, als afdelingsvoorzitter bracht je nieuw elan in de afdeling Huizen die daarmee aantrekkelijk werd voor nieuwkomers. Er kwamen ook veel jonge enthousiaste leden bij. Met je netwerken haalde je landelijke politici, bestuurders en ministers naar Huizen en organiseerde je het politieke debat. Voor de gemeenteraadsfractie en voor mij als wethouder was je altijd een goed aanspreekpunt en een goede raadgever. Het bestuur kreeg het onder jouw leiding telkens voor elkaar om bij de gemeenteraadsverkiezingen een goede lijst samen te stellen. Je zette het CDA Huizen op regionaal, provinciaal en landelijk niveau op de kaart. Dat bleek onlangs in november ook nog maar eens op het laatste landelijke CDA Partijcongres in Alkmaar. Na drie termijnen als voorzitter nemen we nu afscheid van jou als voorzitter en heb je in Klaas Molenaar een waardige opvolger gevonden. Jouw tomeloze energie raken we niet geheel kwijt voor onze afdeling, want je blijft je op regionaal niveau voor het CDA inzetten en in maart ben je opnieuw lijsttrekker voor het CDA voor de verkiezingen voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Met jouw bevlogenheid, je inspiratie en jouw passie voor het waterbeheer zal je er straks helemaal voor gaan in de verkiezingscampagne. Wij wensen je een mooie uitslag toe bij de waterschapsverkiezingen die op 18 maart samen met de verkiezingen voor de Provinciale Staten worden gehouden”