Scouting Flevo toe aan nieuw clubgebouw

CDA Huizen

CDA Huizen fractie brengt werkbezoek aan scouting Flevo
CDA Huizen fractie brengt werkbezoek aan scouting Flevo

Eeen groot deel van de fractie van CDA Huizen bracht een bezoek aan de Zeetak van scouting Flevo. Scouting Flevo heeft een belangrijk rol binnen het jeugdwerk in Huizen, sinds de oprichting is de club verviervoudigd. Na een hartelijk ontvangst door het bestuur van scouting Flevo kreeg de CDA fractie een rondleiding over het terrein waar op dat moment de bootsmaatjes van de ochtendgroep bezig waren met de opening  waarna ze allerlei spelletjes gingen doen.  De bootsmaatjes is  de jongste speltak binnen de Zeetak van Flevo en bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.

Daarna volgen de zeeverkenners, dit zijn jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 11 tot 16 jaar. De zeeverkenners waren bezig om de boten uit het water te halen vanwege de naderende winter en het plegen van onderhoud. Vervolgens kreeg de fractie een rondleiding door het piramide-vormig gebouw. In dit gebouw komen diverse groepen bij elkaar komen als het weer het niet toelaat om buiten op het water bezig te zijn.

Scouting Flevo toe aan nieuw clubgebouw

Het huidige clubgebouw van scouting Flevo aan de Pier 3 in Huizen.
Het huidige clubgebouw van scouting Flevo aan de Pier 3 in Huizen.

Tijdens het bezoek was het enthousiasme van de diverse vrijwilligers te zien. Inmiddels zijn er over de ochtend en middaggroep elke zaterdag zo’n 100 kinderen actief. De club heeft sinds de oprichting een verviervoudiging meegemaakt  zonder dat het clubhuis is aangepast. Het huidige gebouw waarin de zeetak actief is nodig aan vernieuwing toe zijn. De CDA fractie kijkt met belangstelling uit naar de resultaten van de gesprekken tussen scouting Flevo en de gemeente.

Diverse onderwerpen werden besproken zoals de bestaande erfpachtconstructie voor de locatie (die een mogelijke beperking geeft voor renovatie of nieuwbouw), de ontwikkelingen aan de Huizer Marina en  ontwikkelingen rondom de haven met pontjes. Ook werd er gesproken over veiligheid in en rondom de haven aangezien de scouts regelmatig het ruime sop op gaan met de diverse boten.

CDA fractie heeft haar waardering uitgesproken richting scouting Flevo voor de inzet van de vele vrijwilligers die de jongens en meisjes van de scouting iedere zaterdag een plezierige activiteit in de gezonde buitenlucht aanbieden.