Investeringen in Huizermaatschool

CDA Huizen

Entree van de scholengemeenschap Huizermaat (bron: Foto Slokker Vastgoed)
Entree van de scholengemeenschap Huizermaat (bron: Foto Slokker Vastgoed)

Dinsdag 10 maart heeft de CDA fractie samen met andere raadsleden een bezoek gebracht aan Scholengemeenschap Huizermaat.  Tijdens het werkbezoek heeft de CDA fractie een zeer goede en positieve indruk gekregen van scholengemeenschap Huizermaat. Onderdeel van het werkbezoek maakte een rondleiding door het schoolgebouw. Tijdens deze rondleiding werd duidelijk dat een verbouwing/renovatie van het schoolgebouw gewenst en noodzakelijk is.

Scholengemeenschap Huizermaat heeft een goede naam in de regio en behoord tot de 10 beste VO scholen van heel Nederland. Deze positie in de top 10 levert de Huizermaat meer aanmeldingen krijgt, wat resulteert in het maximale aantal leerlingen in een groep/leslokaal. Meer leerlingen in een lokaal heeft tot gevolg dat de lucht sneller verfrist moet worden om de luchtkwaliteit acceptabel te houden. Naast de verbetering van de luchtkwaliteit wil het schoolbestuur tegemoet kunnen komen aan het toename in het aantal aanmeldingen. Om hieraan tegemoet te komen is uitbreiding van de Huizermaat met enkele lokalen wenselijk.

Investeringsbijdrage revitalisering Huizermaat

Tijdens de raadsvergadering van 23 april heeft de Raad een beslissing genomen over de Investeringsbijdrage revitalisering oude vleugel Scholengemeenschap Huizermaat.  De gevraagde investeringsbijdrage heeft scholengemeenschap Huizermaat voornamelijk nodig voor verbetering in het binnenklimaat en bouwkundige aanpassingen bij het huidige onderwijs.

Natuurlijk stemde de CDA fractie in met de investeringsbijdrage van € 2.000.000 beschikbaar te stellen aan Scholengemeenschap Huizermaat en wensen de school heel veel succes met de verbouwing.