Hart voor Huizen ziet nieuwe kansen!

CDA Huizen

Hart voor HuizenOp de dag na het debat over de ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst heeft de CDA-fractie uitvoerig gesproken met de twee  duo-voorzitters van Hart van Huizen, Gert van de Broek en Gert-Jan de Lange. Tijdens het werkbezoek kwamen diverse onderwerpen aan de orde, zoals de ontwikkelingen van het Keucheniusgebied, het nieuwe winkelen en de prettige samenwerking met de zaterdagmarkt.

Van Keu-gat naar bruisend Hart

Het bestuur van Hart van Huizen is blij met de jongste ontwikkelingen in het Keucheniusgebied. Het ‘Keu-gat’ moet volgens hen een bruisend onderdeel van het Hart van Huizen worden! Er is volgens de voorzitters nog ruimte voor nieuwe winkels. Kleinschaliger dan in het eerste plan, maar wel met meer authentieke winkels, horeca, terrassen.

De nieuwe winkels moeten het winkelaanbod versterken. Kwaliteit staat dan bovenaan. Om het dorpshart van Huizen te versterken gaat hun voorkeur eerder uit naar een biologische supermarkt dan naar een goedkopere supermarkt. Ook zouden de twee bestuursleden graag zien dat nu ook de entree van het winkelcentrum Hart van Huizen aan de zijde van de Naarderstraat wordt ontwikkeld.

Participatie biedt nieuwe kansen

Het Huizer Initiatief Platform (HIP) is een echte denktank met mensen die visie en ideeën hebben om het oude dorp verder te ontwikkelen. Namens Hart voor Huizen participeert Gert-Jan de Lange in het HIP . Er zal door deze denktank gekeken worden naar het totaalbeeld van het oude dorp. Het profiel voor het winkelcentrum Hart voor Huizen moet in dat totaalplaatje duidelijk gemaakt worden. Het bestuur van Hart voor Huizen kijkt met veel belangstelling uit naar de resultaten van de denktank.

Fractieleider Bert Rebel van het CDA zegt: “Wij hebben nadrukkelijk de wens uitgesproken dat begin 2016 de uitkomsten uit de participatie bekend moet zijn. Er moet dus wel tempo gemaakt worden“. Ook de CDA-fractie heeft hoge verwachtingen van de participatieproces.

Nieuwe winkelen en blurring

De twee voorzitters vertelden enthousiast over een recente bijeenkomst vanuit de retailsector. Tijdens deze bijeenkomst werd over  ‘Het Nieuwe Winkelen’ gesproken en de problematiek tussen detailhandel en horeca. Door de huidige wetgeving is er een strikte scheiding tussen detailhandel en horeca, maar dat lijkt niet meer van deze tijd te zijn.

Blurring biedt de mogelijkheid om tot een vermenging van detailhandel en horeca. Het bestuur van Hart van Huizen zou graag hiervoor mogelijkheden willen zien in Huizen, want het  past in de toekomstvisie van het ‘shop-in-shop’ -principe.

Parkeerbeleid in de gemeente

Gratis parkeren is en blijft een belangrijk onderscheidend punt van gemeente Huizen. Het gratis parkeren en de verschillende  parkeergarages  ervaren de mensen die in Huizen komen winkelen als heel prettig.

Er is voldoende ruimte om de fiets te parkeren in het winkelcentrum, denk maar eens aan de parkeergelegenheid rondom de Oude Kerk. Maar het winkelend publiek parkeert de fiets soms te graag tegen de puien van de winkels. Dat geeft een rommelig gezicht. Het Hart van Huizen hoopt dat de gemeente daarvoor een oplossing weet te bieden.

Zaterdagmarkt

Elke zaterdag staat er in Hart van Huizen een markt. Bij de verkiezing van “Beste markt” (in de categorie middelgrote markten)  behaalde de markt een 2e prijs. Het bestuur van Hart van Huizen is erg blij met de markt, want de markt is een goede aanvulling op de winkels en trekt een veel publiek en dat is natuurlijk ook weer goed voor de winkels

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Aan het einde van het werkbezoek trokken de voorzitters van Hart voor Huizen en de CDA-raadsleden gezamenlijk de conclusie dat de nieuwe plan voor de Keucheniusstraat. Huizer ondernemers volop kansen gaat bieden. Nieuwe winkels, mogelijkheden voor nieuwe concepten en inspelen op de veranderende behoeften van het winkelend publiek. Kortom, volop kansen voor het nieuwe winkelen in het oude dorp!