Fractie CDA bezoekt vishandel Bunschoten

CDA Huizen

Deel van de CDA fractie op bezoek bij vishandel Bunschoten.
Deel van de CDA fractie op bezoek bij vishandel Bunschoten.

De fractie van het CDA Huizen bezoekt regelmatig ondernemers in Huizen. Hiermee wil de partij haar betrokkenheid tonen en aanvoelen wat er bij de ondernemers speelt. Naar aanleiding van de recente media aandacht voor Vishandel Bunschoten omtrent de verhuizing naar de Energieweg, was de fractie geïnteresseerd geraakt in de onderneming.

Energiebesparende maatregelen

Dinsdag 2 juni 2015 werd daarom een bezoekt gebracht aan Vishandel Bunschoten. Tijdens een uitgebreide rondleiding kreeg de fractie alle kanten van het bedrijf te zien. Men was bijzonder geïnteresseerd in de energiebesparende maatregelen zoals de LED verlichting en het hergebruik van de restwarmte van de koelmotoren.

Elke dag wordt er verse vis aangeleverd. Of in de nacht vanuit het buitenland of ‘s ochtends wat gekocht is op de veiling. De vis wordt door de werknemers met de hand schoongemaakt en eventueel gefileerd. Hiermee wil vishandel Bunschoten zich onderscheiden ten opzichte van de concurrenten.

Vishandel Bunschoten levert met name aan de horeca en instellingen 100 km rondom Huizen, maar via de site visbezorgd.nl leveren ze ook aan de particulieren. De doelgroep particulieren willen ze graag uitbreiden. Via de site, maar ook graag via de vestiging in Huizen.

Hapje en drankje

Onder het genot van een hapje en een drankje werd vervolgens besproken wat er leeft bij de ondernemers van de vishandel.

De fractie van het CDA vond het geweldig om vishandel Bunschoten te bezoeken en de enthousiasme van de eigenaren straalden er van af!