Bezorgdheid over bereikbaarheid alarmnummer 112

CDA Huizen

112 - Als elke seconde telt?
112 – Als elke seconde telt?

CDA Huizen roept het college van B&W op om contact op te nemen met Minister Kamp van Economische Zaken of Agentschap Telecom om de mobiele bereikbaarheid van 112 in de gemeente Huizen te verbeteren. Aanleiding is een onderzoek van Agentschap Telecom waaruit blijkt dat het mobiel bereik naar noodnummer 112 in de gemeente Huizen nog niet optimaal is.

Toezegging minister Kamp bij problemen

In een debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp heeft minister Kamp van Economische Zaken toegezegd om gemeenten te helpen die problemen hebben met de mobiele bereikbaarheid van 112. Het CDA vindt het belangrijk dat het noodnummer altijd bereikbaar moet zijn en daarom moedigt het CDA het college aan om hier gebruik van te maken.

100% mobiele dekking noodzakelijk

Komt de ambulance wel als het écht nodig is? (bron: Free photos on Flickr.com)
Komt de ambulance wel als het écht nodig is? (bron: Free photos on Flickr.com)

Het CDA vraagt in de Tweede Kamer al langer aandacht voor de mobiele bereikbaarheid van 112. Het CDA vindt dat de regering moet streven naar 100% mobiele dekking van het alarmnummer 112, dus ook als je aan de grens woont, of midden op de hei staat. Om dit te bewerkstelligen zijn er schriftelijke vragen gesteld, is er een hoorzitting geweest en was er onlangs een debat met de ministers van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie. Minister Kamp van Economische Zaken heeft in het debat toegezegd te willen helpen om het bereik te verbeteren in de gemeenten waar het bereik nog niet optimaal is. Omdat de minister het initiatief voor deze hulp heeft neergelegd bij de gemeenten zelf, is actie nodig bij het college. Het CDA Huizen verzoekt daarom het college de handschoen op te pakken om samen met de minister te zorgen dat straks iedere burger in Huizen naar het alarmnummer kan bellen.