CDA maakt kennis met De Zuidvogels

CDA Huizen

Pupillen van De Zuidvogels maken zich klaar voor applaus en de yell.

De fractie van CDA Huizen bracht vorige week een werkbezoek aan honk en softbalvereniging De Zuidvogels. Tijdens het bezoek werd de fractie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rondom het sportcomplex en kregen we een uitleg over honkbal en alle andere activiteiten die De Zuidvogels ontplooit.

Na ontvangst door het bestuur (Marcel de Boer en Piet IJntema) werden we op de hoogte gebracht van de rijke historie van deze actieve sportvereniging. Sinds 1969 is De Zuidvogels een begrip in Huizen. De unieke ligging van het veld werd besproken en het verschil tussen honkbal en softbal.

De kracht van de vereniging zijn de vele vrijwilligers die actief zijn. Dagelijks zijn er vrijwilligers actief om het gras in goede conditie te houden. Daarnaast lopen diverse vrijwilligers twee keer per maand mee om oud papier in te zamelen.

Centrale rol in de wijk

Het grote grasveld ligt uniek in het midden tussen twee woonwijken. ‘De groene longen van deze wijk’ zoals door het bestuur werd aangegeven. Naast honk en softbal is er ook een sport BSO gevestigd in het clubgebouw en maken diverse scholen gebruik van het terrein van De Zuidvogels voor de Koningsspelen, gymles en overige activiteiten.

Kennismaking met honkbal

Tijdens de rondleiding over het terrein mochten we een wedstrijd van pupillen bekijken. Wat duidelijk werd tijdens deze wedstrijd is dat het een zeer positieve sport is. Er wordt tijdens de wedstrijd veel aandacht gegeven voor technische ontwikkeling en positieve feedback.

Tijdens het werkbezoek liet het bestuur blijken een goede samenwerking te hebben met de gemeente. Is het niet over de onderhoud van het terrein, dan is het wel over het gebied rondom het sportcomplex van de honk- en softbalvereniging.