CDA is voor het samenwerkingsverdrag!

CDA Huizen

Waarom is CDA voor het samenwerkingsverdrag met de Oekraïne?
Waarom is CDA voor het samenwerkingsverdrag met de Oekraïne?

Op 6 april mag u zich uitspreken over het samenwerkingsverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Dit verdrag gaat over politieke en economische samenwerking. Door samen te werken draagt Europa bij aan de politieke stabiliteit en rechtsorde in Oekraïne en kunnen bedrijven over en weer gemakkelijker zaken doen. Dat is een gedeeld belang, ook voor Nederland.

Waarom is het CDA voor?

Nederland is een klein land met een heel groot buitenland. Voor onze export, onze veiligheid en onze rol in de wereld moeten we samenwerken met andere landen. Dat doen we in de Europese Unie, maar ook met veel landen in de rest van de wereld.

Oekraïne is een buurland van de Europese Unie. Het samenwerkingsverdrag helpt de Oekraïne om de economie de moderniseren, de rechtstaat te versterken en de corruptie te bestrijden.

Samenwerking is geen toetreding!

Eerder heeft CDA in Europa al aangegeven tegen verdere uitbreiding van de Europese Unie te zijn. Dat is ook zo voor Oekraïne. Voor toetreding tot de Europese Unie is een ander verdrag nodig en daar gaat het in dit referendum niet over.

Lees meer over het standpunt van het landelijk CDA op cda.nl/referendum.

Uitleg Esther de Lange

In onderstaande video geeft CDA Europarlementariër een nadere toelichting op het samenwerkingsverdrag en referendum.