Werkbezoek vrijwilligerscentrale Huizen

CDA Huizen

Het gebouw aan Plein 2000 waar de vrijwilligerscentrale is gevestigd.
Het gebouw aan Plein 2000 waar de vrijwilligerscentrale is gevestigd.

Zaterdag 16 augustus was de CDA fractie ook van de partij op het werkbezoek van de gemeenteraad. Met diverse andere raadsleden was CDA uitgenodigd om kennis te maken met de Vrijwilligerscentrale Huizen. Namens CDA Huizen waren, Daniëlle van Deutekom, Kees de Kok en Ruben Woudsma aanwezig om zo kennis te maken met deze organisatie.

Vrijwilligerscentrale Huizen

Als gasten was het een warm welkom met koffie en thee waarna de bezoekers in twee groepen uiteen gingen om kennis te maken met de diverse aspecten van het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is erg breed en het kan alle kanten op, van aquariumverzorging tot boodschappen doen, tuinieren of een kopje koffie met iemand drinken. Ook was er ruimte voor diverse discussie over onderwerpen als: verdringing (op de arbeidsmarkt door vrijwilligers), richtlijnen vanuit het UWV, etc.

Jong geleerd is oud gedaan

Tijdens het werkbezoek uitgebreid gesproken over de maatschappelijke stage die door de Huizer scholen (Huizermaat en Erfgooierscollege) nog steeds worden georganiseerd als onderdeel van maatschappijleer. Voor diverse leerlingen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk en soms zelfs bepalend voor verdere beroepskeuzes.

Een prima werkbezoek hebben we gehad en  fijn om te zien dat de vrijwilligerscentrale een belangrijke rol speelt in de Huizer samenleving waar het gaat om vrijwilligerswerk. Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Bekijk onderstaande vacatures eens: