Werkbezoek DAC-Wespp in Hilversum

CDA Huizen

Restaurant DAC-Wespp
Restaurant DAC-Wespp

Woensdag 20 augustus jl. heeft Danielle van Deutekom namens CDA Huizen, samen met Monica Lemmens ( GroenLinks), Margot Leeuwin (PvdA) en Marjolijn Hazebroek (D66), een bezoek gebracht aan DAC-wespp in Hilversum. DAC-wespp is onderdeel van de GGZ Centraal. DAC staat voor Dagelijkse Activiteiten Centrum en Wespp is het werkervaring en scholingsproject voor (ex) psychiatrische patiënten.

Arjan Kamphuis (regionaal voorzitter van de cliëntenraden GGZ centraal) ontving ons aan de Korte Noorderweg waar DAC-wespp gevestigd is. Hier kunnen cliënten werkervaring opdoen of zich laten scholen op het gebied van houtbewerking, administratie en boekhouding, secretariaat, computertraining en of koken van de warme maaltijden voor cliënten of gasten. De activiteiten staan onder toezicht en coördinatie van werkbegeleiders, maar duidelijk was dat die in de toekomst meer cliëntgestuurd en –gedragen zullen worden.

Tijdens de rondleiding kregen we een duidelijk blik in de keuken. Cliënten vertelden enthousiast over hun activiteiten en hoe DAC-Wespp hun helpt een veilig gevoel te hebben in de samenleving en dat ze weer een actieve functie hebben in de maatschappij.  Ook is er op de Korte Noorderweg een leuke winkel gevestigd van DAC-Wespp. Leuke (zelfgemaakte) vogelhuisjes, maar ook kringloopartikelen, zijn daar te koop tegen vriendelijke prijsjes. Het is zeker de moeite waard om daar een keer naar binnen te wandelen.

Het CDA was, net als haar collega’s, onder de indruk van de professionaliteit en inzet van zowel de cliënten als de werkbegeleiders bij DAC-Wespp.