Vernielingen en overlast in Oostermeent

CDA Huizen

Zaterdagavond 2 januari 2016 zijn het winkelcentrum Oostermeent en de omwonenden opgeschrikt door een enorme knal die de deur van juwelier CaRé heeft vernield. Dit in navolging op diverse vernielingen (zoals kapotte ruiten, prullenbakken, etc) in het winkelcentrum richting de jaarwisseling. Deze situatie in het winkelcentrum Oostermeent was voor CDA Huizen aanleiding om vragen te stellen aan het college.

Camera voor extra toezicht inmiddels vernield

Dome camera zoals aanwezig in winkelcentrum Holleblok

Volgens berichten op de sociale media is de recent geplaatste camera reeds vernield zijn. De CDA fractie heeft inmiddels zelf ook geconstateerd dat de camera inderdaad vernield is. We hopen dat deze zogenaamde Dome-camera nog te herstellen is en dat de beelden bruikbaar zijn voor opsporing van de vandalen.

Zichtbaarheid handhaving in Huizen/Oostermeent

CDA Huizen heeft diverse berichten ontvangen dat de handhavers weinig zichtbaar zijn geweest in/rondom winkelcentrum Oostermeent. Bewoners en bezoekers van het winkelcentrum Oostermeent hebben deze indruk gekregen. Een telefoon naar alarmnummer 112 leverde vaak de melding op dat er andere prioriteiten waren.

Vragen CDA Huizen

Download via onderstaande link de vragen die door CDA Huizen gesteld zijn: