Oproep: Huizen doe mee aan testdag toegankelijkheid

CDA Huizen

CDA Huizen wil dat de gemeente Huizen op woensdag 3 oktober mee doet aan de ‘ongehinderd testdag’ tijdens de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Tijdens deze testdag gaan honderden mensen met en zonder beperking op pad om locaties te testen op het gebied van toegankelijkheid: restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals het gemeentehuis.

Toegankelijkheid gemeente Huizen

In de afgelopen jaren heeft CDA Huizen het belang van een toegankelijke gemeente regelmatig aangekaart in de gemeenteraad.

Raadslid Woudsma: ‘Er is nog veel te doen om Huizen toegankelijker te maken. Denk daarbij aan goede toegankelijke openbare toiletten. Vaak zijn het maar kleine aanpassingen die nodig zijn om bijvoorbeeld een winkel toegankelijker te maken. Het plaatsen van een drempelhulp of het verplaatsen van verkeerd geparkeerde fietsen is al een goed begin’.

Een goed voorbeeld hiervan is de Hema op zaterdag, die is dan eigenlijk niet meer toegankelijk voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of slechtzienden vanwege de breeduit geparkeerde fietsen voor de ingang.

Diverse gemeenten hebben zich aangemeld om deel te nemen aan deze testdag. De gemeente Huizen heeft dit (nog) niet gedaan. CDA Huizen heeft schriftelijke vragen ingediend en hoopt dat het college ingaat op onze oproep.

Foto en rechten

De afbeelding in dit artikel heeft de volgende bron en is vrij gegeven onder rechten Pixabay licentie.