Janny Bakker gekozen tot lid van het landelijke partijbestuur CDA

CDA Huizen

Janny Bakker vertelt in 1 minuut waarom zij de juiste kandidaat is
Janny Bakker vertelt in 1 minuut waarom zij de juiste kandidaat is

Tijdens het najaarscongres van het CDA in Alkmaar op zaterdag 8 november is de Huizer CDA wethouder Janny Bakker gekozen tot lid van het landelijke partijbestuur van het CDA. Zij moest het opnemen tegen haar collega uit Oss, wethouder René Peters, voor de bestuursfunctie ‘vrij gekozen lid sociale zaken’. 

Mensen centraal

Geheel in haar eigen stijl was Bakker de enige van de vijf kandidaten die niet zichzelf presenteerde, maar begon met twee voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk als wethouder. Zij noemde een school, die een volwaardige werkplek bood aan iemand met een verstandelijke beperking en een Huizer ondernemer die zich inzette om iemand die al jaren in de bijstand had gezeten weer aan het werk te helpen.

Deze mensen, maar ook de school en de ondernemer, hebben een sterk CDA nodig” benadrukte Janny Bakker. “Omdat het CDA vindt dat iedereen in de samenleving een taak heeft en omdat het ons altijd eerst om mensen gaat en niet om vastgeroeste regels. Dat maakt het CDA uniek. Dat is al acht jaar mijn drijfveer als wethouder en die eigen sociale koers wil ik ook als lid van uw partijbestuur hoog op de agenda houden”.

Spannend

Samen met alle kandidaten op het podium
Samen met alle kandidaten op het podium

Tijdens de lunchpauze kon er gestemd worden en daarna begon het tellen van de stemmen. Toen Janny Bakker, samen met de andere kandidaten voor het partijbestuur het podium betrad voor de uitslag, had zij nog geen idee wat het zou worden. Zij bleek de meerderheid van de stemmen te hebben gekregen.

Best spannend”, liet Janny Bakker achteraf weten. “Als je eenmaal zover bent dat er nog maar twee kandidaten over zijn, dan wil je natuurlijk ook winnen. En René Peters ligt ook erg goed binnen het CDA. Hij was een waardig tegenkandidaat”.

Goed voor Huizen

Janny Bakker ziet niet op tegen het extra werk dat het lidmaatschap van het partijbestuur met zich mee zal brengen. “Het gaat om één vergadering per maand, maar daarnaast word je natuurlijk ook geacht om in allerlei netwerken actief te zijn. Daardoor doe ik weer nieuwe contacten op en kan ik ook veel leren van wat elders in het land gebeurt. Omdat ik ook in Huizen de portefeuille sociale zaken heb, is dat alleen maar goed voor Huizen”.