Actief op alle fronten

CDA Huizen

Afgelopen week is het CDA op diverse fronten actief geweest.
π˜Ύπ™‘π™ͺπ™¨π™©π™šπ™§π™¨π™˜π™π™€π™€π™‘ 𝙀π™₯ π™™π™š π™†π™€π™šπ™§π™¨
De CDA-fractie bracht afgelopen week een werkbezoek aan de Rehobothschool en de Tweemaster op de locatie waar beide scholen een clusterschool gaan vormen. Beide scholen presenteerden een ambitieus plan wat verder gaat dan alleen de huisvesting van twee scholen. Het doel is om van de locatie aan de koers een centraal punt te maken voor opgroeiende kinderen uit de wijk. Een prachtige ambitie waar in 2022 een besluit over genomen moet worden. Werk aan de winkel voor de wethouder. Het CDA ziet deze ambitie uit haar verkiezingsprogramma graag gerealiseerd worden.
π™‘π™šπ™§π™šπ™£π™žπ™œπ™žπ™£π™œ π™‰π™šπ™™π™šπ™§π™‘π™–π™£π™™
Afgelopen week zijn we als locatie fractie aangehaakt bij de actie van CDA landelijk om een impuls te geven aan het verenigingsleven in Nederland.
Verenigingen zijn het kloppend hart van onze gemeenschap. In onze verenigingen sporten, spelen en leven we samen. Het CDA start daarom een offensief om verenigingen en vrijwilligers te ondersteunen. Hieraan werken zowel landelijke als lokale CDA-politici mee.
Nederland is een echt verenigingsland. Ons land telt ongeveer 150.000 verenigingen en maar liefst een op de drie Nederlanders is wekelijks actief in een vereniging. Zonder vrijwilligers en verenigingen rolt de bal niet en kleurt het land op Koningsdag niet oranje. Maar verenigingen hebben het moeilijk. Ze komen uit de coronacrisis, kampen met een tekort aan vrijwilligers en bestuursleden, ervaren regeldruk of maken hoge kosten voor bijvoorbeeld energie. Met als risico dat ze omvallen.
Om te weten te komen hoe we verenigingen het beste kunnen helpen, hebben we een enquΓͺte uitgezet onder verenigingen in ons dorp. Later dit jaar volgen de resultaten en zullen we bezien waar er actie moet worden ondernomen . Den Haag of Huizen maakt dan niet uit want de verenigingen zijn ons heel wat waard.
π™’π™šπ™šπ™  𝙫𝙖𝙣 π™™π™š π™€π™šπ™£π™―π™–π™–π™’π™π™šπ™žπ™™
Afgelopen week was het ook de week van de eenzaamheid. De CDA-fractie besteedt structureel aandacht aan dit thema omdat een groeiende groep inwoners zich eenzaam voelt. De CDA-fractie wil dat er zo min mogelijk drempels zijn die mensen verhinderen om elkaar te ontmoeten. Een plek in de buurt om elkaar te ontmoeten, vervoer als dat nodig is en ondersteuning als het lidmaatschap van een vereniging te veel kost.