Debatavond “Wat is sociaal?”

CDA Huizen

Met het oog op de komende Tweede Kamer verkiezingen organiseert het CDA vrouwenberaad op donderdag 2 november a.s. een debatavond over de vraag: "Wat is sociaal?" De avond vindt plaats in het gebouw 't Visnet, De Ruyterstraat 7 in Huizen. Het programma start om 20.00 uur. De avond wordt georganiseerd door vrouwen, maar uiteraard zijn ook mannen van harte welkom om over dit onderwerp mee te discussiëren. In het bijzonder worden ook vertegenwoordigers van kerkelijke- en maatschappelijke organisaties uit Huizen uitgenodigd om aan het debat deel te nemen.

Wat is sociaal?

Over de vraag "Wat is sociaal" wordt in ons land verschillend gedacht. Is het sociaal als je na een jarenlange WAO uitkering weer aan de slag moet? Is het sociaal dat veel collectieve regelingen voor de minima in de afgelopen jaren zijn afgeschaft? Moeten mensen nou echt eerst hun spaargeld opmaken als ze ouder worden en zorg nodig hebben? En houden we de AOW straks nog overeind? Deze -en andere vragen- zullen op de debatavond uitgebreid aan de orde komen.

Belang voor Huizen

Beleid dat in den Haag wordt gemaakt heeft merkbaar gevolgen voor het dagelijks leven van mensen in Huizen. Daar kunnen Raadsleden uit Huizen over meepraten. Aanwezigen kunnen dan ook over dit veelzijdige onderwerp in debat met vier vrouwelijke vertegenwoordigers uit de gemeenteraad van Huizen, namelijk Jessica Botter (onder voorbehoud) van de VVD, Nelly Rebel van het CDA, Margot Leeuwin van de PvdA en Monica Lemmens van Groen Links. Margo Dierick (voormalig wethouder in Huizen en nu onder andere voorzitter van de Unie KBO) zal de avond leiden en daarbij zeker ook aan de hand van de verkiezingsprogramma's van deze partijen zorgen voor een stevige discussie.