Communicatieplan gemeenteraad Huizen

CDA Huizen

Besluitvorming standpunten in het RIS van Huizen
Besluitvorming standpunten in het RIS van Huizen

CDA Huizen kijkt met tevredenheid naar het communicatieplan van de gemeenteraad Huizen. Goede communicatie is van cruciaal belang en dat geldt natuurlijk ook voor communicatie vanuit de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering heeft CDA ingestemd met het communicatieplan vanwege de volgende punten:

  1. Het plan is mét de raad geschreven, niet vóór de raad
  2. Het plan sluit aan bij het collegeprogramma ‘Aan de wind’
  3. Het plan sluit aan bij het verkiezingsprogramma ‘Betrokken en Betrouwbaar’

Tijdens de voorbereiding van het plan zijn diverse raadsleden (vanuit CDA Ruben Woudsma en Daniëlle van Deutekom) betrokken geweest bij de formulering en doelstellingen. Ook het collegeprogramma ‘Aan de wind’ beschrijft dat communicatie in Huizen toegesneden moet worden op de behoefte van de inwoners.

De aansluiting met het verkiezingsprogramma ‘Betrokken en Betrouwbaar’ is zeer belangrijk. Daarin deed CDA een oproep om de standpunten van politieke partijen zichtbaar te maken. De laatste versie van het raadsinformatiesysteem biedt deze mogelijkheid. Met behulp van grafieken wordt dit duidelijk gemaakt.

 

Hoe communiceert de gemeenteraad?

Het is belangrijk om te weten dat de gemeenteraad zelf communiceert over de vergaderingen, werkbezoeken, etc. Hiervoor worden de volgende middelen gebruikt:

We raden u aan om gebruik te maken van deze kanalen om op de hoogte te blijven van de gemeenteraad Huizen.