CDA wil bankjes die ‘hufterproof’ zijn

CDA Huizen

In het park tussen de Antilope en de Hinde houden zich regelmatig hangjongeren op en al diverse keren zijn hier bankjes en prullenbakken vernield. De CDA-fractie heeft van omwonenden begrepen dat de gemeente niet meer voornemens is om weer bankjes terug te plaatsen 'omdat ze toch steeds vernield worden'.

Het CDA vindt dat de gemeente niet moet capituleren voor vandalen en verwacht dat het college nu bankjes plaatst die 'hufterproof'zijn. Daarnaast blijkt uit de foto's in de bijlage van deze mail dat het onderhoud van de openbare ruimte op deze plek zeer te wensen overlaat.

Het CDA Huizen heeft daarom de volgende vragen gesteld aan het college, ter bespreking in de commissie RWM van 15 september 2010:

  • Vindt u ook dat het onderhoud van dit parkgedeelte (zie foto's in bijlage van een buurtbewoner) te wensen overlaat en daardoor juist verdere verloedering in de hand werkt?
  • Bent u bereid om dit stuk park juist goed te onderhouden en op zoek te gaan naar een oplossing voor de bankjes die steeds worden vernield, bijvoorbeeld door bankjes neer te zetten die meer 'hufterproof' zijn?
  • Deelt u onze zorg over het gevoel van onveiligheid bij omwonenden, dat wordt veroorzaakt door groepen personen die daar rondhangen en bent u bereid in dit park vaker te gaan controleren op eventuele strafbare gedragingen (vernieling, drugshandel, drugsgebruik)?