CDA fietst met Huizer museum langs buitengebieden

CDA Huizen

Zaterdag jl. organiseerde het Huizer Museum een nieuwe activiteit, namelijk een fietstocht precies langs de gemeentegrens van Huizen. Het doel van deze nieuwe activiteit is de inwoners kennis te laten maken met onbekend plekjes in Huizen.

Bij deze primeur waren, naast wethouder Janny Bakker, ook leden en steunleden van de CDA-fractie en bestuursleden aanwezig. Onder leiding van vrijwilliger Dick Bos en in aanwezigheid van Gerdien Honing, vrijwilligerscoördinator van het Huizer Museum, vertrok het gezelschap in de richting van Naarden.

Aanwezige CDA'ers krijgen uitleg tijdens de fietstocht.
Aanwezige CDA’ers krijgen uitleg tijdens de fietstocht.

De fietstocht ging via de Driftweg en de Limitische Heide naar de hoek Naarderstraat-Flevolaan, met uitzicht op landgoed Drafna. Vandaar over de Oudbussummerweg naar blindeninstituut Visio aan de Amersfoortsestraatweg. Vervolgens richting Blaricum tot aan de Crailoseweg. Halverwege de Crailoseweg ging het gezelschap rechtsaf naar de Tafelberg. Vanaf daar ging het naar het Huizerhoogt en langs camping De Woensberg. Daarna passeerden de fietsers de begraafplaats in Blaricum. Hierna ging dwars door de Bijvanck naar het Vierde Kwadrant. De fietsers kwamen uiteindelijk uit bij het Gooimeer, sloegen links af de Gooise zomerkade open volgden het fietspad langs de Sfinxwoningen. Nog even achter hotel Newport langs en om de Oude Haven heen. Toen achter de voetbalvelden naar het Grenspad en tenslotte weer terug naar het Museum.

Een prachtige tocht van maar liefst 25 km langs de gemeentegrens van Huizen. Terwijl de zon uitbundig scheen kon het gezelschap genieten van de natuur rondom Huizen, van prachtige Gooise villa’s, van het weidse uitzicht over het Gooimeer en van allerlei onbekende en onverwachte kronkelpaadjes. Na ongeveer 2,5 uur waren ze weer terug bij het museum. Daar kregen de toerfietsers nog een lekkere kop koffie met een “mannetje“ en waren ze eendrachtig in hun oordeel over de primeur: de fietstocht is een heuse verrijking van het toch al gevarieerde aanbod van het Huizer museum. Voor iedereen aan te bevelen!