Aandacht voor de mantelzorger!

CDA Huizen

Afgelopen week hebben Danielle van Deutekom, Clary Vos en Marianne Vos-Breel en namens CDA Huizen Bewustzijnscentrum Bala bezocht in verband met hun ideeën voor een maandelijks terugkerende middag voor de mantelzorger.

Mantelzorg

Bewustzijnscentrum Bala, wat staat voor energie of kracht in je zelf, is 2 jaar geleden gestart met een dag voor de mantelzorger. Zij zien dat een mantelzorger vaak sterk gericht is op de zorg voor een ander, bijvoorbeeld hun kind of een ouder, en zichzelf wegcijfert. Veel mantelzorgers nemen te weinig tijd voor zichzelf. Hierdoor nemen de risico’s op lichamelijke en/of psychische overbelasting toe. Het team van Bewustzijnscentrum Bala kwam op het idee om de mantelzorger een moment voor zichzelf te geven. In samenwerking met de HBEL-gemeenten, Versa Welzijn en de Vrijwilligerscentrale hebben zij mantelzorgers uitgenodigd voor een uurtje ontspanning en samenzijn. Hier is positief op gereageerd en een groot aantal mantelzorgers hebben genoten van een van de workshops die werden aangeboden door een aantal van de professionals van het Bewustzijnscentrum.

Donderdagmiddag in de maand

Helly Lanphen-Pesschier, massagetherapeute, vertelt het CDA dat Bewustzijnscentrum Bala mantelzorgers iedere maand één donderdagmiddag “quality time” wil geven door een maandelijks mantelzorgcafé te starten In het centrum. Bij elkaar komen, praten en genieten van een behandeling of een korte workshop. Een mooie ruimte is hier al beschikbaar voor in het centrum.  Het CDA heeft met veel bewondering voor de bevlogenheid van de bedenkers hierover gesproken en kijkt uit naar de verdere uitwerking

Bewustzijnscentrum Bala is sinds 3 jaar gevestigd in het voormalige schoolgebouw aan de Trompstraat 1 in Huizen en is een mooi voorbeeld van passend hergebruik van gebouwen met een maatschappelijke functie.