Werkbezoek winterguard The Pride

CDA Huizen

Huizer CDA fractie op de foto met bestuur The Pride.
Huizer CDA fractie op de foto met bestuur The Pride.
Afgelopen vrijdag bracht de Huizer CDA fractie een werkbezoek aan winterguard The Pride. Het verenigingsgebouw staat midden op het parkeerterrein van sportpark de Wolfskamer.

Grootste winterguard vereniging wereldwijd

Tijdens het werkbezoek vertelde voorzitter Erwin van Wengen dat The Pride wereldwijd de grootste vereniging is en op alle niveaus en leeftijden actief is. De vereniging heeft ca. 80 leden, waarvan de meerderheid uit Huizen komt. Er zijn echter ook leden uit Den Helder en Dordrecht en zelfs uit Frankrijk!

Daarna werd een rondleiding gegeven door het gebouw en heeft de CDA fractie kennis gemaakt met de activiteiten aan het begin van het nieuwe seizoen. In het atelier werkten enkele leden aan de nieuwe kostuums voor de uitvoeringen. In de overige zalen zetten de diverse groepen op basis van de nieuwe choreografie hun eerste danspassen in dit seizoen.

Verbouwplannen The Pride

Bestuur The Pride ligt de verbouwplannen toe.
Bestuur The Pride ligt de verbouwplannen toe.
Voor de zomer heeft het bestuur ingesproken bij de gemeenteraad over de voorgenomen plannen voor de verbouwing van het verenigingsgebouw. Deze plannen werd door het bestuur tijdens de avond nog een keer aan de CDA fractie voorgelegd . Namens het CDA gaf fractievoorzitter Bert Rebel aan: “Als CDA Huizen volgen wij deze ontwikkelingen met belangstelling. Winterguard The Pride is een belangrijke vereniging voor Huizen die de gemeente positief op de kaart zet”.

Uitnodiging Try-outs The Pride

Winterguard The Pride heeft het CDA uitgenodigd voor de try-outs in januari 2016. Tijdens het werkbezoek waren de eerste tekenen van de uitvoering zichtbaar, maar bij de try-outs komt dit allemaal samen. De fractie zal zeker op die uitnodiging in gaan.