Harry Meijers overleden

CDA Huizen

Op 3 oktober overleed Harry Meijers. Hij werd 78 jaar. Op de dag voor zijn overlijden had hij tijdens de live-uitzending van Vrijdagmiddag Magazine die hij zelf presenteerde op Radio 6 FM nog het Huizer insigne ontvangen vanwege zijn verdiensten voor de gemeenschap. Harry Meijers was in het verleden op vele fronten actief: binnen de bondsraad van het CNV, voorzitter van sportcentrum De Bun, oprichter van de honkbalclub Zuidvogels. Ook was hij jarenlang, vanaf 1974 tot en met 1994 raadslid van de gemeente Huizen, eerst namens de KVP, later voor het CDA. Bij zijn afscheid werd Harry Meijers onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Harry Meijers bleef het CDA kritisch volgen en daarbij nam hij geen blad voor de mond. Voor het Huizer ledenblad CDAccenten was Harry Meijers jarenlang de columnist die de achterzijde zeer trouw wist te vullen met zijn kritische blik op de Huizer politiek.

Meijers, die werkzaam was geweest bij de omroep, was ïïn van de initiatiefnemers voor het Phohimonument. Hij was tevens oprichter van Radio Phohi, nu Radio 6 FM en presenteerde daar nog steeds programma’s. Na de vergaderingen op dinsdag van het College van Burgemeester en Wethouders was hij tijdens het persuurtje nog vaak op het gemeentehuis aanwezig en ook van gemeenteraadsvergaderingen deed hij nog geregeld verslag. Ook op 1 oktober ’s avonds was hij nog in het gemeentehuis.

De wethouder, (oud-)raadsleden en het bestuur van het CDA Huizen hebben geschokt kennis genomen van het overlijden van deze zeer betrokken en bevlogen man. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies. Wij gedenken Harry Meijers met groot respect.