CDA deelt appels uit tégen de HOV-lijn in het Gooi

CDA Huizen

CDA Noord Holland deelt appeltjes uit bij de bushaltes van de buslijn 320.
CDA Noord Holland deelt appeltjes uit bij de bushaltes van de buslijn 320.

Het CDA Noord-Holland deelde dinsdagochtend vroeg appels uit aan busreizigers langs vijf haltes van de huidige buslijn 320 door Hilversum, Blaricum/Laren en Huizen. De boodschap was helder: ‘geen 118 miljoen verspillen aan een HOV-lijn door het Gooi’.

De aanleg van de HOV-buslijn tast het landschap onnodig aan (honderden bomen moeten worden gekapt) en levert slechts twee minuten tijdswinst op’, aldus kandidaat voor de provinciale staten Dennis Heijnen. ‘Daarnaast voldoet de huidige bus 320 prima aan de behoefte van de reizigers en bezoekt deze ook belangrijke haltes als Hilversum Sportpark.’ Maria Klingenberg-Klinkhamer, raadslid in Laren en kandidaat voor de provinciale staten, vult aan: ‘het draagvlak voor de HOV-buslijn neemt in het hele Gooi af, zowel bij bestuurders als inwoners.

Het CDA Noord Holland is daarom tegen de komst van deze geldverslindende HOV lijn Gooi die feitelijk niets oplevert. De 118 miljoen die hiermee wordt bespaard, kan beter worden besteed aan andere projecten in de regio.