Ideeënwedstrijd Verkeersveiligheid

CDA Huizen

Zomertijd. Pasen achter ons. De lente gaat beginnen. Het seizoen van bloesems en broeiende vogels. De dagen worden langer en het wordt warmer. En onze kinderen zijn vaker buiten.

Als kinderen buiten zijn, kunnen zij helaas ook worden geconfronteerd met minder veilige verkeerssituaties. Dat kan op de route van huis naar school zijn, als zij naar hun sportvereniging gaan of gewoon als ze buiten spelen. Die minder veilige verkeerssituaties. Dat wilt u niet; dat willen wij niet; dat wilt niemand.

Het CDA in Gooi en Vechtstreek organiseert een ideeënwedstrijd tussen scholen, sportverenigingen en/of groepen kinderen/jongeren voor het beste idee om de verkeersveiligheid rondom hun school of bij de sportvereniging te verbeteren. Alle CDA-afdelingen doen mee, dus ook wij in uw gemeente invullen.

Wij vinden het een heel belangrijk onderwerp en spreken er veel over in commissies en gemeenteraden. En zijn ook benieuwd naar uw idee. Want vaak komen de beste ideeën voor verbetering van de mensen die het meest betrokken zijn; van u dus en van uw kinderen, leerlingen en/of sportende jeugdleden.

Wij willen u vragen om mee te doen aan onze wedstrijd tussen groepen kinderen/jongeren. Het gaat om het beste idee om de verkeersveiligheid in uw directe omgeving te verbeteren.

Er zijn drie categorieën

  • Groep 5/6 of leeftijd tot en met 10 jaar
  • Groep 7/8 of leeftijd tot en met 12 jaar
  • Middelbare scholen of leeftijd vanaf 12 jaar

U bent vrij in de manier waarop u het idee verwoord of in beelden vat. Als het u lukt, kunnen YouTube-filmpjes heel snel een situatie verduidelijken; plus uw beste idee. Ook kunnen we u helpen, door uitleg van een gemeenteraadslid of aanwijzingen hoe u uw idee audiovisueel vast kunt leggen.

Insturen van uw idee kan u mailen naar secretariaat@cdahuizen.nl op opsturen naar Griend 27, 1273 RV Huizen. De ideeën worden beoordeeld door een deskundige jury uit de regio. Er is een mooie beker en aandacht in de gemeenteraad voor het beste idee.

De uiterste inleverdatum is 24 mei 2013. Op 7 juni 2013 maakt de jury per categorie drie nominaties bekend en de feestelijke bekendmaking is op 21 juni 2013; per categorie en een winnaar van het beste veiligheidsidee.

In september 2013 zullen CDA-raadsleden aandacht vragen voor de beste veiligheidsideeën in commissie(s) en/of raad.

Wij hopen op mooie ideeën en een veiliger omgeving voor onze kinderen!