CDA op werkbezoek bij wijkcentrum ‘De Draaikom’

CDA Huizen

Ingang van het wijkcentrum 'De Draaikom'
Ingang van het wijkcentrum ‘De Draaikom’

Gemeenteraadslid Danielle van Deutekom en steunfractie-leden Clary Vos en Migchel Dirksen brachten namens het CDA Huizen een werkbezoek aan wijkcentrum ‘De Draaikom’. Het CDA Huizen staat voor een samenleving, waarin iedereen erbij hoort en mee kan doen. Leeftijd, religie, afkomst, lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen mogen daarvoor geen belemmerende factoren zijn. De gedachte dat iedereen nodig is, is daarom van groot belang.

Burgerinitiatieven krijgen vorm in het wijkcentrum

In wijkcentrum ‘De Draaikom’ is stichting ‘Tijd voor Meedoen’ van Versa Welzijn gevestigd. De stichting reikt mensen een hand aan om mee te doen in de samenleving. Mensen met sociale overwaarde, mensen met ideeën en mensen die iets vragen of zoeken worden bij elkaar gebracht. Prachtige burgerinitiatieven krijgen zo vorm.

Na ontvangst in de Koffiekom met een kopje koffie en zelfgemaakte koekjes kregen we een rondleiding. In de hal vind je de Koffiekom waar je iets kunt drinken en/of eten. Ook kan je de krant lezen of een goed boek, dat je zelfs gratis mee naar huis mag nemen.
In het wijkcentrum ‘De Draaikom is een Geef en Neem tafel, een Beautyteam, een Styling & Klusteam, een Repaircafé, een Geef en Neem dienst, een Nuchtercafé, een Geef en Neemmoestuin en het Geheugenhuis aanwezig. Enthousiaste vrijwilligers vertelde hoe blij ze waren met de mogelijkheden die Tijd voor Meedoen hun geven. Passie geven en delen dat is wel het speerpunt.

werkbezoek-cda-huizen-pluktuin-wijkcentrum-de-draaikom
De pluktuin die begin 2014 is aangelegd met behulp van diverse vrijwilligers.

Persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid

Het CDA Huizen gaat uit van de persoonlijke verantwoordelijkheid en de zelfredzaamheid van mensen. Stichting ‘Tijd voor Meedoen’ sluit daar helemaal bij aan. Je hoeft niet thuis te zitten, iedereen kan iets betekenen. Binnen Tijd voor Meedoen is inmiddels al een groot aantal initiatieven gerealiseerd en worden steeds nieuwe ideeën van burgers, vaak mensen uit de buurt, omgezet in prachtige activiteiten. Het CDA Huizen hoopt dat dit een voorbeeld wordt voor heel Huizen en wellicht de regio. Wij zullen dit in ieder geval stimuleren.