CDA Huizen en CDA-NH samen sterk voor buslijn 200

CDA Huizen

Buslijn 200 “Huizen – Utrecht “ moet blijven.

Transdev, de busmaatschappij die het vervoer in de regio verzorgt , heeft plannen om buslijn 200 van Huizen naar Utrecht te schrappen. Marianne Vos heeft, afgelopen raadsvergadering, namens het CDA een motie ingediend om buslijn 200 te behouden. De motie ontving  unanieme steun van de gemeenteraad om de buslijn te behouden.
 

Marianne Vos: “Buslijn 200 is een fantastische verbinding met Utrecht voor jong en oud. Studenten en werkenden uit Huizen, maar ook omliggende gemeenten maken hier graag gebruik van om naar hun studie of werk te reizen en dat maakt het aantrekkelijker om in Huizen te blijven wonen.”

Nadat onze motie ‘instandhouding buslijn 200’ raadsbreed werd gesteund in Huizen, heeft de Provinciale Staten ook een motie van gelijke strekking unaniem aangenomen. Dat is goed nieuws.  De bestuurders zijn nu aan zet om Transdev de goede richting op te sturen. 

Motie cda noord-holland

Het CDA Noord-Holland heeft gisteren tijdens de Provinciale Statenvergadering gepleit voor het behoud van buslijn 200, de rechtstreekse verbinding tussen Huizen, Blaricum en het Utrecht Science Park. Transdev overweegt in het vervoersplan 2025 om deze buslijn op te heffen. ‘’Dat zal grote gevolgen hebben voor studenten en mensen die werken in Utrecht. Het alternatief is dat zij vaker moeten overstappen en meer reiskosten kwijt zijn’’  Aldus fractievoorzitter Dennis Heijnen. Daarom zal het CDA vandaag samen met andere politieke partijen tijdens de vergadering een motie indienen voor het behoud van (een vorm van) deze lijn.

Heijnen van het CDA: ‘’De buslijn, die van Huizen via Blaricum en straks ook Eemnes en Laren naar Utrecht Science Park rijdt, is een belangrijke verbinding naar Utrecht. Geen van deze gemeenten heeft geen treinstation en zijn daardoor afhankelijk van goede busverbindingen naar de grote steden. Daarom is het behoud van deze lijn echt essentieel’’. De Reizigersadviesraad Openbaar Vervoer Noord-Holland (ROCOV-NH) heeft Transdev ook geadviseerd om buslijn 200 niet op te heffen, maar te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De gemeenteraden van Huizen en Blaricum hebben beide unaniem een motie aangenomen welke pleit voor het behoud van buslijn 200. Heijnen: ‘’De provincie moet bij Transdev aandringen op het behoud van (een vorm van) deze buslijn. Meerdere gemeenteraden willen dit, en het is ook in het belang van studenten en werkenden in het Gooi.’’

Voor mensen met een abonnement, zie ook het artikel in NH dagblad Bus 200 moet blijven, vindt nu ook de provincie Noord-Holland | Noordhollandsdagblad