CDA-fractie bezoekt Centrum voor Jeugd en Gezin

CDA Huizen

Leden van de CDA-fractie brachten eind februari een bezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Huizen. Het CJG vierde onlangs haar eenjarig jubileum en het aantal bezoeken en vragen dat bij het centrum binnenkomt, neemt nog steeds toe, aldus Agaath Boers van het CJG.

Bij het CJG kunnen ouders terecht voor vragen rondom het opvoeden van hun kinderen. Bedoeling is daarbij dat de drempel zo laag mogelijk is om even langs te komen lopen. Er wordt geen dossier bijgehouden, zodat ouders zelfs anoniem advies kunnen vragen. In de meeste gevallen  kan het CJG advies geven. Het team van het CJG bestaat uit een coördinator die in dienst is van de gemeente Huizen en vier medewerkers van de GGD en Versa Welzijn, die vanuit hun eigen organisatie voor een aantal uren per week bij het CJG zijn gedetacheerd. In de wat moeilijkere kwesties kan het CJG bemiddelen bij en doorverwijzen naar andere instanties. Boers is zeer tevreden over de manier waarop Huizen het CJG heeft ingericht: “Huizen is een bijzonder fijne gemeente om voor te werken. Er is geïnvesteerd in het opstellen van een visie, voordat er iets ontwikkeld is. En kijk eens hoe mooi ik er nu bij zit!”

Boers had ook nog een boodschap aan de Huizer CDA-politici: “Ontwikkel een visie en werk aan ontschotting van instanties, waardoor minder naar elkaar gewezen zal worden. Luister naar de vraag van de ouders en maak niet te veel regels: het gaat om vertrouwen!” Het CJG is gevestigd in Wijkcentrum Holleblok, Holleblok 2a te Huizen en is ook te vinden op internet: www.cjghuizen.nl.